Laboratorija kulture – Završna izložba dečijih radova

IMG_1766-1

Veseli ritmovi benda DO RE MI, sjajna atmosfera i velika posećenost su u četvrtak, 30.03.2017. godine, obeležili svečanu izložbu dečijih radova kojom je završen program Laboratorija kulture koji je Društvo Raspustilište realizovalo uz finansijsku podršku kompanije NIS u okviru konkursa #ZajedniciZajedno2016  i podršku Grada Novog Sada.

Realizacija projekta trajala je od oktobra 2016. godine do marta 2017. Tokom navedenog perioda realizovan je čitav niz besplatnih kulturnih aktivnosti i događaja  namenjenih deci od 4 do 14 godina i to: Likovno kreativne družionice sa različitim temama, radionice  Novi Sad LEGO grad predstave profesionalnih pozorišta iz programa Vreme je za scenu i program dramskih radionica za decu.

Likovno kreativne družionice realizovane su u saradnji sa OŠ „Nikola Tesla“, OŠ „Petefi Šandor“, OŠ Đorđe Natošević“,  Predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“, kao i sa decom iz Dečijeg sela, Doma u Veterniku i Dnevnog boravka pri Centru za socijalni rad.

U programu „Vreme je za scenu“ deca iz OŠ „Ivan Gundulić“, OŠ „Žarko Zrenjanin“ i PU „Radosno detinjstvo“ imala su prilke da na maloj sceni Raspustilišta pogledaju sledeće predstave: „Kako je Nikola dobio brata“ u izvođenju glumca Dragana Marinkovića Marinka iz pozorišta u Kruševcu, „Moje telo“ u izvođenju glumaca Gordane Josic Gajin, Milovana Filipovica  i  Aleksandra Gajina iz Srpskog narodnog pozorišta, a najmlađi su uživali u igrano lutkarskoj predstavi Pozorišta iz kofera „Lovačka priča“.

Grupa od 30 devojčica i dečaka uzrasta od 8 do 14 godina prošla je kroz programa 12 dramskih radionica pod nazivom „Livada od igre i reči“.

U okviru Laboratorije kulture realizovane su 4 Lego družionice, koje je posetio veliki broj dece.

Kroz program Laboratorije kulture prošlo je oko 800 dečaka i devojčica.

U realizaciji navedenog projekta u direktnom radu sa decom učestvovali su: Dragan Jajić, likovni pedagog, akademski slikar, grafičar, Ana Ilić, rediteljka, Marko Kaćanski, reditelj.

21

Galeriju slika možete pogledati OVDE

You may also like...