Program 33. Letnjeg Raspustilišta – ZAGREVANJE ZA ŠKOLU od 22.08 do 26.08.2016.

Note

22.08.2016. – ПОНЕДЕЉАК

 • 10:00 сатиСВИ НА СПОРТ – ИЗАБЕРИ, ПРОБАЈ СПОРТ (вијача, слепа мета, вештачка стена, између две ватре, пикадо, стони тенис,…). Такмичење у екипном прескакању вијаче. Модератори Страхиња Солдатовић и Дејан Бороцки, професори физичке културе. Радионица је намењена деци од 4 до 14 година.
 • 10:00 сатиПОКРЕТНЕ СЛИКЕ – упознај се са основама израде филма, укључи се у снимање видео клипа за You Tube канал Распустилишта. Радионицу води Марко Каћански, редитељ. Радионица је намењена деци од 8 до 14 година. Приликом доласка на радионицу потребно је да дете донесе сагласност родитеља за учешће у снимању. Сагласност можете попунити приликом довођења детета.
 • 11:00 сати СТО НОВИХ ЧУДА ОД ОДБАЧЕНИХ СТВАРИ – припрема за школу – еколошко креативна радионица рециклаже пластичних кеса, флаша… Модератор Аница Чорда, уметница примењених уметности. Радионица је намењена деци од 6 до 14 година.
 • 12:00 сатиЈА И МОЈЕ ПОТРЕБЕ – креативна дружионица током које ћемо са Душицом Крстић, дефектолошкињом, поразговарати о здравим стиловима живота. Радионица је намењена деци од 6 до 14 година.
 • 10:00-13:00 сатиЛЕГО СВЕТ, ЛЕГО ИГРАОНИЦА намењена је свима.

23.08.2016. – УТОРАК

 • 10:00 сати СВИ НА СПОРТ – ДИСЦИПЛИНА КИЧМЕ – Чувајмо кичму и научимо вежбице за правилно дисање, држање тела и ходање. Правићемо отиске стопала. Такмичење у екипном прескакању вијаче. Модератори Страхиња Солдатовић и Дејан Бороцки, професори физичке културе. Радионица је намењена деци од 4 до 14 година.
 • 10:00 сатиBODY PERCUSSION– радионица за тело и глас. Пљесни длановима, пуцни прстима, лупи ногама о под, па опет све још једном. Убрзај ритам, промени место, синхронизуј глас, провери да ли твоје тело може да буде инструмент са инструктором Марком Дињашким. Радионица је намењена деци од 8 до 14 година.
 • 11:00-13:00 сатиЗАВИРИМО У РИЗНИЦЕ ПРИРОДЊАЧКОГ МУЗЕЈА – са стручним сарадницима из Покрајинског завода за заштиту природе сазнаћемо све о ФРУШКОЈ ГОРИ У МАЛОМ – АРБОРЕТУМ, ТАЈНО МЕСТО О ЧУВАЊУ ПРИРОДЕ – Ту ћемо се дружити, такмичити , сликати, играти и откривати га. Сазнаћемо и ко „живи“ у музеју природе. Модератор ликовне радионице Драган Јајић, ликовни педагог. Радионица је намењена деци од 4 до 14 година. Довођењем детета на радионицу сматрамо да сте сагласни да дете са модераторима Распустилишта пређе из простора Друштва у Радничкој 20 у простор Покрајинског завода у Радничкој 20А (исто двориште).
 • 10:00-13:00 сатиЛЕГО СВЕТ, ЛЕГО ИГРАОНИЦА намењена је свима.

24.08.2016. – СРЕДА

 • 10:00 сатиСВИ НА СПОРТ – КО СЕ ЧУВА, ТАЈ СЕ НЕ УГРУВА – прва помоћ у игри. Такмичење у екипном прескакању вијаче. Модератори Страхиња Солдатовић и Дејан Бороцки, професори физичке културе. Радионица је намењена деци од 4 до 14 година.
 • 10:00 сатиПОКРЕТНЕ СЛИКЕ – упознај се са основама израде филма, укључи се у снимање видео клипа за You Tube канал Распустилишта. Радионицу води Марко Каћански, редитељ. Радионица је намењена деци од 8 до 14 година. Приликом доласка на радионицу потребно је да дете донесе сагласност родитеља за учешће у снимању. Сагласност можете попунити приликом довођења детета.
 • 11:00 сати ЕЛЕМЕНТИ, ПОКРЕНИТЕ СЕ – о енергији коју прави ветар причаће нам Иван Лукић, а затим ћемо правити ветрењаче и змајеве. Радионица је намењена деци од 4 до 14 година.
 • 12:00 сати – Долази нам гости из ЕУ ИНФО ПОИНТ-а који ће представити деци на примерен и разумљив начин живот и обичаје других европских народа. Разговараће са децом о животу њихових вршњака у Европској унији. Радионица је намењена деци свих узраста.
 • 10:00-13:00 сатиЛЕГО СВЕТ, ЛЕГО ИГРАОНИЦА намењена је свима.

25.08.2016. ЧЕТВРТАК

 • 10:00 сатиСВИ НА СПОРТ – ИЗАБЕРИ, ПРОБАЈ СПОРТ – (Здрави стилови живота и понешто о хигијени и исхрани, вијача, слепа мета, вештачка стена, између две ватре, пикадо, стони тенис,…). Финално такмичење у екипном прескакању вијаче и додела награда најбољима. Модератори Страхиња Солдатовић и Дејан Бороцки, професори физичке културе. Радионица је намењена деци од 4 до 14 година.
 • 10:00 сатиBODY PERCUSSION– радионица за тело и глас. Пљесни длановима, пуцни прстима, лупи ногама о под, па опет све још једном. Убрзај ритам, промени место, сингронизуј глас, провери да ли твоје тело може да буде инструмент са инструктором Марком Дињашким. Радионица је намењена деци од 8 до 14 година.
 • 11:00 -13:00 сати – ЗАВИРИМО У РИЗНИЦЕ ПРИРОДЊАЧКОГ МУЗЕЈАКО ГДЕ ЖИВИ? – СТАНИШТА – Опет ћемо се дружити код наших комшија у Покрајинском заводу за заштиту природе. Правићемо флору и фауну Фрушке горе од глине и гипса, такмичићемо се у тражењу природног блага. Модератори радионице Драган Јајић, ликовни педагог и сарадници из Покрајинског завода за заштиту природе. Радионица је намењена деци од 4 до 14 година. Довођењем детета на радионицу сматрамо да сте сагласни да дете са модераторима Распустилишта пређе из простора Друштва у Радничкој 20 у простор Покрајинског завода у Радничкој 20А.
 • 10:00-13:00 сатиЛЕГО СВЕТ, ЛЕГО ИГРАОНИЦА намењена је свима.

26.08.2016. ПЕТАК

 • 10:00 сатиСВИ НА СПОРТ – Код нас у гостима биће градска организација Црвеног крста и показаће нам технике прве помоћи, шминкања и маркирања. Радионицу организује Дејан Вучковић са екипом Црвеног крста. Модератори Страхиња Солдатовић и Дејан Бороцки, професори физичке културе. Радионица је намењена деци од 6 до 14 година.
 • 11:00 сатиСЛИКА НА ВЕЛИКОМ ПЛАТНУ – ликовна радионица, групни рад. Модератор Драган Јајић, ликовни педагог. Радионица је намењена деци од 4 до 14 година.
 • 11:30 сатиКАКО СЕ ПОСТАЈЕ МАЂИОНИЧАР? – Наш дугогодишњи пријатељ, добро познати мађионичар Радини решио је да нам открије неке тајне мађионичарске трикове. Радионица је намењена деци од 7 до 14 година.
 • 12:00 сатиПОКРЕТНЕ СЛИКЕ – упознали смо се са основама израде филма, снимили смо видео клип за за You Tube канал Распустилишта. Заједно ћемо га погледати. Радионицу води Марко Каћански, редитељ. Радионица је намењена деци од 8 до 14 година.
 • 10:00-13:00 сатиЛЕГО СВЕТ, ЛЕГО ИГРАОНИЦА намењена је свима.
 • 12:00 сатиОТВОРЕНА ВРАТА РАСПУСТИЛИШТА – позивамо родитеље на дружење са нашим сарадницима и модераторима и представљање програма «ОД РАСПУСТА ДО РАСПУСТА НА РАСПУСТИЛИШТУ», разговор са родитељима о креативном коришћењу слободног времена на радионицама у организацији Друштва Распустилиште током школске 2016/2017 године, кроз игру и неформалне облике учења.
 • 12: 30ЗАВРШНА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА
NAPOMENA: Organizator zadržava pravo izmene programa.

POKROVITELJI PROGRAMA:
Novi Sad
GRAD NOVI SAD
Gradska uprava za zaštitu životne sredine
Gradska uprava za zdravstvo

Sponzor nagrada za takmičenja:
knjiare cartoleria 250

Realizaciju programa su pomogli:
 ZAVOD ZA ZASTITU PRIRODE EUIC_-LOGO_SER CK logo

You may also like...